FOTOGRAFI

Når jeg fotograferer, har jeg ideer og tanker i baghovedet, men valget af motiver sker oftest intuitivt. Fotografierne er derfor sjældent arrangeret eller konstrueret. Til en udstilling formulerer jeg et koncept, og sætter billeder sammen, som jeg føler giver emnet en ekstra dimension. Måske kan billederne sætte tanker i gang.

I menuen finder du en række emner og ideer, som jeg har arbejdet med.

Kontakt mig om udstilling, talk, events eller andet fotorelateret.

 

KAN FOTOGRAFI VÆRE KUNST?

Enhver kan fotografere med den digitale teknik, vi har til rådighed. I mobiltelefonen har næsten alle et kamera klar hvorsomhelst og nårsomhelst. Mobilen kan tage skarpe og velbelyste billeder. Det er ingen kunst. Fotografi har siden teknikkens udvikling i 1800-tallet været anerkendt som kunstform. Nu vinder fotografi som kunst mere og mere frem – på trods af, at enhver uden større besvær kan fotografere i rimelig teknisk kvalitet.

 

 

Det er mine valg som fotograf, der skaber vidt forskellige udtryk.
To billeder af Mandipira, fotograferet med to minutters mellemrum.

Et fotografi er altid en konkret registrering af en konkret situation på et konkret tidspunkt. I samme splitsekund som billedet er taget er det historie, og øjeblikket kommer aldrig igen. Billeder af den samme situation kan se meget forskellige ud, give helt forskellige stemninger og fortælle forskellige historier.
Det er fotografens valg:

  • Hvilken historie han/hun vil fortælle
  • Hvilket øjeblik billedet tages
  • Hvad der skal være med på billedet
  • Hvad der skal fokuseres på
  • Hvad der skal holdes uden for billedet
  • Hvordan billedet præsenteres (fx sort/hvid eller farver)
  • Hvor billedet skal vises for publikum (fx udstillinger eller bøger)

I mine fotoprojekter arbejder jeg med ideer og temaer, som jeg mener er vigtige. Jeg forsøger at at sætte fokus og lægge op til samtale. Jeg prøver at stille spørgsmål om emner, der optager mig. Fortolkning af billederne er op til dig som beskuer.