Der findes interessante motiver overalt. Også i de hjemlige omgivelser. Jeg ser bare hverdagen så ofte, at jeg let bliver blind for motiverne.

På tur til fremmede steder ser jeg billeder overalt. Postkortskønne landskaber, gader og bygninger. De billeder tager jeg – og så gemmer jeg dem til at vise familien. Det fremmede inspirerer også til at se andre motiver. Dem viser jeg nogle af her. Tilgiv mig, hvis der er smuttet et enkelt postkort med…

PORTO

© Peder Fredskild 2017

 

LANDSKRONA

© Peder Fredskild 2015

 

ISTANBUL

© Peder Fredskild 2014

 

BERLIN

© Peder Fredskild 2014

 

VESTNORGE

© Peder Fredskild 2014

 

BARCELONA

© Peder Fredskild 2014

 

TYSKE SMÅBYER

© Peder Fredskild 2012

 

MALLORCA

© Peder Fredskild 2011

 

JAPAN – SOM SET

TOKYO og omegn

1000 landsbyer, 100 provinsbyer og 10 storbycentre bundet sammen til én organisme af jernbanernes nervesystem. Det er metropolen Tokyo. En organisme, hvor hver celle og hver fiber passer sin funktion. Med præcision og værdighed. Mennesker, tog og stationer. Hjem, kontorer og fabrikker. Skoler, templer og teatre. Parker, floder og oceanets kyst. Det hektiske liv intenst afstemt med ro og stilhed.

KYOTO og omegn

Det simple og enkle er forfinet gennem århundreder. Hver detalje har betydning. Udført efter traditionerne med øjeblikkets ypperste formåen. Skrift er forfinet kunst. Haver rummer symboler på verden og livet. Dekorationen på templets papirvæg er tænkt, så lysets påvirkning gør kunstværket perfekt om 100 år. Og tingenes æstetik går i ét med brugen. Ved måltidet, i templet, i toget, i butikken, i skolen, på picnic. Alle gøremål og møder mellem mennesker er ritualiseret æstetik.

© Peder Fredskild 2008

UDSTILLINGER

Udstillingen JAPAN – SOM SET er vist:

2008 I A&B Kunstforening, Odense
2009 På Brenderup Højskole

 

BILLEDERNE KAN KØBES

Se priser og betingelser her.